Haarwerken

Over ons
Blog over haar en gezichtsverzorging

Hoi, ik ben Annemieke. Sinds kort ben ik begonnen met deze blog. Als een beautyqueen en fashion-addict hou ik mezelf graag bezig met looks en daarbij hoort een goede haar- en gezichtsverzorging. Na mijn opleiding, besloot ik een jaar er tussenuit te gaan. Ik heb veel gereisd en de ervaringen die ik tijdens mijn reizen hebt opgedaan, wil ik graag later met jullie delen. Ik ben altijd al bezig met frunniken bij iedereen en altijd geïnteresseerd geweest in mensen. Met name in hun looks. Zo ben ik de leukste, bizarrste en gekste dingen tegengekomen als het aankomt op haren en huidverzorging. In deze blog schrijf ik daarover en deel ik de leukste tips en handigste adviezen voor haar en gezichtsverzorging.

Zoeken
Recente artikelen

Haarwerken

22 februari 2018
 Categorieën: Haar- & huidverzorging, Blog


Er kunnen allerlei redenen zijn dat iemand last krijgt van haaruitval. In de meeste gevallen (en dan geldt dat vooral voor mannen) is dit een natuurlijke of erfelijke bepaling. De meeste mannen schamen zich daar ook niet voor en scheren veelal hun gehele hoofd. Voor vrouwen ligt dit altijd wat gevoeliger. In de meeste gevallen is de oorzaak bij hen dan ook te wijten aan ziekte, zware medicatie of gewoon dunner wordend haar. Een oplossing voor dit soort haarproblemen is het dragen van een haarwerk. Onder haarwerken worden overigens niet enkel pruiken verstaan.


Wat zijn haarwerken? 

 

Een haarwerk kan een pruik zijn, maar ook een klein stukje haarbedekking, zoals een toupet, voor mensen die alleen op een specifieke plek kaal worden. Maar ook kan iemand van haarwerken gebruik maken, als diegene geen last heeft van haaruitval, maar meer uit esthetisch oogpunt. Haarwerken zijn onder te verdelen in enkele categorieën:

• Confectie – dit is de goedkoopste soort onder de haarwerken en is meestal ook niet van echt haar gemaakt en kan door iedereen gedragen worden.

• Maatconfectie – het haarwerk wordt wel op maat gemaakt, maar dan wordt het machinaal geknoopt. 

• Maatwerk – de duurste versie van een haarwerk, waarbij het haarwerk exact op maat gemaakt wordt en handmatig wordt geknoopt.


Haarsoorten

Er worden voor haarwerken verschillende soorten haartypes gebruikt. Vooral in Europa gebruikt men Europees haar. Het voordeel van Europees haar is dat het in vrijwel elke kleur te verkrijgen is. Wel is het zo dat er bij Europees haar meer risico is op beschadiging, zoals door gebruik van agressieve shampoos, föhnen en andere haarbewerkingsmiddelen. Dit maakt het dat een haarwerk, gemaakt van Europees haar best wel prijzig kan zijn. Daarnaast is er nog Aziatisch haar. Dit haar is normaal gesproken veel minder beschadigd. Nadeel is dat dit haar alleen in een donkere kleur verkrijgbaar is. Wanneer men een ander kleur Aziatisch haar wenst, dan zal dit chemisch behandeld moeten worden. Ook kan men kiezen voor een haarwerk van synthetisch haar. Hoewel de kwaliteit van synthetisch haar in de afgelopen jaren flink is verbeterd, kan het zijn dat dit haar toch anders aanvoelt en dat er bij bepaalde lichtaanval gezien kan worden dat het de natuurlijk haarstructuur mist. 


Bevestigen van een haarwerk

Een kleiner haarwerk kan bevestigd worden met speldjes. Een pruik daarentegen zal als deze exact op maat is gemaakt, zonder al teveel hulpmiddelen blijven zitten. Toch kunnen pruiken of toupets met speciale tapes vastgezet worden. Dit is een soort van dubbelzijdig plakband, maar dan voor medicinaal gebruik. Hetzelfde geldt voor een speciale lijm, waarmee haarwerken vastgezet kunnen worden. Op zoek naar een zaak nabij Geleen dat haarwerken aanbiedt? Kijk dan eens op Limburg Hair.