Hairstylist

Over ons
Blog over haar en gezichtsverzorging

Hoi, ik ben Annemieke. Sinds kort ben ik begonnen met deze blog. Als een beautyqueen en fashion-addict hou ik mezelf graag bezig met looks en daarbij hoort een goede haar- en gezichtsverzorging. Na mijn opleiding, besloot ik een jaar er tussenuit te gaan. Ik heb veel gereisd en de ervaringen die ik tijdens mijn reizen hebt opgedaan, wil ik graag later met jullie delen. Ik ben altijd al bezig met frunniken bij iedereen en altijd geïnteresseerd geweest in mensen. Met name in hun looks. Zo ben ik de leukste, bizarrste en gekste dingen tegengekomen als het aankomt op haren en huidverzorging. In deze blog schrijf ik daarover en deel ik de leukste tips en handigste adviezen voor haar en gezichtsverzorging.

Zoeken
Recente artikelen

Hairstylist

17 april 2018
 Categorieën: Haar- & huidverzorging, Blog


Wanneer het aankomt op haar en alles wat daarmee te maken heeft, gaat het om een grote markt waar veel producten en diensten bij worden aangeboden. Ook als het gaat om diensten zoals een kapper of een hairstylist, zijn er legio aan bedrijven en zelfstandige ondernemers die hun diensten en expertise aanbieden. In elke stad of elk dorp zijn er altijd meerdere kapperszaken zoals Arjen de Graaff Hairstyling​ te vinden. Een kapper biedt diensten aan zoals het knippen van je haar in elk gewild model natuurlijk, maar daarnaast bieden ze vaak ook andere diensten aan, zoals bijvoorbeeld het wassen van je haar. Hiertoe hebben ze in de kapperszaak speciale 'ligwasbakken', waarbij de klant zijn of haar hoofd te ruste kan leggen, terwijl de kapper in kwestie het haar was en verzorgt. Dit kan ook in combinatie met een knipbeurt. 

Haarstylisten in Barbershops

Wat tegenwoordig ook steeds meer in het straatbeeld verschijnt zijn de barbershops. Dit zijn kappers die, meestal exclusief voor heren, zijn gespecialiseerd in stijlvolle en hedendaagse kapsels, met een klassieke look. Dit principe is zelfs terug te zien in in de kledij waarin zij lopen. Een barbershop is hiernaast ook gespecialiseerd in het scheren van gezichtshaar. In de tijd waarin we nu leven zijn baarden in al hun soorten en maten niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Niks is meer gek of afwijkend, gezichtshaar is een onderdeel geworden van eenieders persoonlijkheid. Waar jaren geleden nog terughoudend werd gereageerd op gezichtsbeharing, is het nu veranderd in de norm. Barbershops hebben naast hun professionele functie van hairstylist ook een sociale functie, vaak zitten de zaken vol met mensen die er voor een kop koffie langskomen en een goed gesprek, de waan van de dag of het nieuws. Het dragen van een baard of ander type gezichtsbeharing in combinatie met een stijlvol, klassiek kapsel dat strak in model is gebracht met gel of wax is tegenwoordig verworden van iets wat een subcultuur was naar iets dat steeds meer mainstream aan het worden is.   

Niets is te gek

De gemiddelde hairstylist kan tegenwoordig van alles, naast het gebruikelijke knip- en scheerwerk op zijn of haar klant te gerieven. Zo bieden zij steevast ook diverse oplossingen voor mensen die kalende zijn, of helemaal kaal zijn. Voor kalende mensen worden bijvoorbeeld hairextensions aangeboden, dit zijn haarstrengen die worden bevestigd aan de onderkant van de haren van een kalend persoon, zodat deze extensions over het kalende gebied vallen, waardoor het optisch gezien lijkt alsof zij hun volle haardos weer terug hebben.