Kapper

Over ons
Blog over haar en gezichtsverzorging

Hoi, ik ben Annemieke. Sinds kort ben ik begonnen met deze blog. Als een beautyqueen en fashion-addict hou ik mezelf graag bezig met looks en daarbij hoort een goede haar- en gezichtsverzorging. Na mijn opleiding, besloot ik een jaar er tussenuit te gaan. Ik heb veel gereisd en de ervaringen die ik tijdens mijn reizen hebt opgedaan, wil ik graag later met jullie delen. Ik ben altijd al bezig met frunniken bij iedereen en altijd geïnteresseerd geweest in mensen. Met name in hun looks. Zo ben ik de leukste, bizarrste en gekste dingen tegengekomen als het aankomt op haren en huidverzorging. In deze blog schrijf ik daarover en deel ik de leukste tips en handigste adviezen voor haar en gezichtsverzorging.

Zoeken
Recente artikelen

Kapper

27 november 2018
 Categorieën: Haar- & huidverzorging, Blog


In nagenoeg elk dorp en elke stad zitten meerdere kapsalons. Dat is ook niet zo vreemd, want nagenoeg alle mensen komen zeer regelmatig bij de kapper. Mensen met een kort kapsel gemiddeld een keer per zes weken. Mensen met lang haar gaan iets minder vaak naar de kapper. Om al deze kapsels te kunnen knippen, zijn er dus veel kappers nodig. 

Kinderkapper 

Vroeger was er maar een soort kapper. Tegenwoordig is dat niet meer het geval. Er zijn verschillende soorten kappers. Zo heb je bijvoorbeeld speciale kinderkappers of in kapsalons hebben ze een speciaal kindergedeelte. Kinderen kunnen dan vaak in een leuke kappersstoel (met bijvoorbeeld een stuur er op) zitten. Op deze manier kunnen zij zich vermaken tijdens het knippen. De kappers die kinderen knippen vinden het vaak leuk om met kinderen om te gaan en hebben veel geduld. Dit laatste is erg belangrijk, omdat kinderen niet de hele tijd stil zitten. Het is dus een extra uitdaging om een kind netjes te knippen.   

Thuiskapster 

De thuiskapster is in opkomst. Vroeger kon je deze (nagenoeg) niet vinden, maar tegenwoordig zijn deze er volop. Maar dat wil nog niet zeggen dat je een afspraak kunt maken. De thuiskapsters zijn erg populair en daardoor vaak al voor langere tijd volgeboekt. Het is niet zo vreemd dat zij populair zijn, want zij komen bij de klanten thuis. Dit is voor al voor gezinnen met kleine kinderen ideaal. Als de kapster vader of moeder aan het knippen is, kunnen de kinderen gewoon hun eigen gang gaan. Zij kunnen tv kijken of spelen in hun eigen vertrouwde omgeving. Pas als zij aan de beurt zijn, hoeven zij even stil te zitten. Als kinderen het lastig vinden om stil te zitten, dan is het slim om hen met de stoel voor de tv te zetten. Dit leidt hen af waardoor de kapster hen eenvoudig kan knippen. Thuiskapsters knippen vaak tijdens een afspraak het hele gezin. Zo loop iedereen er dus op hetzelfde moment weer netjes geknipt bij.   

Werkzaamheden 

Knippen is natuurlijk de hoofdtaak van een kapster. Maar dat is niet het enige wat zij doet. Er zijn nog veel meer werkzaamheden, zoals verven, uitgroei bijwerken, permanenten, highlights aanbrengen, extensions in het haar zetten, watergolven, bruidskapsels maken, etc. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer kapsters die ook epileren in hun pakket hebben zitten.   

Samenwerken met een kapsalon 

In steeds meer kapsalons vind je tegenwoordig ook een schoonheidsspecialiste. Deze werken samen. Dus wil je een make over ga dan eerst naar de kapster en daarna naar de schoonheidsspecialiste. Je zal daarna weer helemaal mooi naar buiten stappen.  Geniet van de behandeling!

Toe aan een nieuwe look? Yorimage staat voor je klaar!